Информационни срещи ще запознават жени от Северозападна България с възможности за собствен бизнес

подпомагане на стартиращи предприемачи

Началото на годината започва с информационни срещи, посветени на b4b hub в Монтана, Враца, Видин и Лом. Целта на срещите е да запознаят стартиращите жени-предприемачи от Видин, Враца, Монтана и Лом с възможностите, които дава b4b hub, да дадат пояснения относно процедурата за кандидатстване и оценка, както и да представят фирмите-участнички в инициативата.

Основната цел на Фонда е да подкрепи жени-предприемачи от Северозападна България, които са стартирали или планират да стартират собствен бизнес. Организаторите насърчават кандидатстването както на стандартни бизнеси, така и на социални предприемачи, включително на неправителствени организации.

Към началото на информационната капания в hub-a са включени стоки и услуги на обща стойност над 5000 лв. като има безплатни регистрации на юридическо лице, счетоводно обслужване за една година, споделено работно пространство и изработка на сайтове за стартиращи бизнеси. Кандидатстването за материална подкрепа за тази сесия е с краен срок 19 януари.  Очаква се минимум 5 млади жени и момичета да получат подкрепа, а ваучерите за „наградния фонд“ ще бъдат връчени на 30 януари 2020 г. в София. Повече информация за наличните стоки и услуги, можете да намерите тук.

Кандидатстването става онлайн с подаване на формуляр. Основният критерий, който ще се прилага при оценката на кандидатурите, е дали може да им се осигури адекватна подкрепа и дали наличните стоки и услуги отговарят на нуждите на стартиращите бизнеси.

График за срещите:

  • 6 януари, 11.00 ч., гр. Лом, зала „Шаран“, Riverside Treasury (сградата на старата банка, срещу Общината)
  • 6 януари, 17.00 ч., гр. Видин, Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“
  • 8 януари, 14.00 ч., гр. Враца, Гнездото Coworking, (ул. Кокиче 14)
  • 10 януари, 11.00 ч., гр. Монтана, Младежки дом

Формулярът за кандидатстване можете да намерите тук.

Участието в срещите е БЕЗПЛАТНО, но е препоръчителна предварителна регистрация на e-mail b4b@generation-bg.org или на телефон +359 888 135 852, Сребрина Ефремова.

 

Проектът се осъществява със съдействието на Българския фонд за жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *