Цвети-Слава Асенова и Brimkie

Цвети-Слава е родена в Лом, семейството ѝ е от Василовци, но на 15 години решава да се предизвика и да живее сама във Враца. Всичко започва след няколко вдъхновяващи проекта “Еразъм”, благодарение на които успява да се запознае със социални предприемачи от чужбина. Вижда отражението на социалните предприятия върху обществото и икономиката, дава си сметка, че това е в пъти по-ефективно от еднократни действия, насочени към подкрепа на уязвимите групи, социалното предприемачество е наистина приобщаващо и има полза за всички – от доставчика на суровини до крайния потребител. При прибирането си в България знае, че иска да развие нещо свое, продуктът трябва да е полезен, красив и нов, но и приложим към българския пазар. Така се стига до ръчноплетени изделия от рециклиран памук. Именно социалната отговорност на бизнеса е водеща при създаването на “Бримки”. Идвайки от Ломския край, Цвети-Слава има реалистичен поглед над ситуацията там, но това не пречи да е позитивна и да се опитва да отговори поне отчасти на предизвикателствата пред този регион. Целта ѝ в краткосрочен и дългосрочен план е да печели доволни клиенти, повече възможности за продажба, съответно и повече работа за дами в неравностойно положение, които имат ограничен достъп до пазара на труда. Вече на две места хората могат да видят на живо продукти на “Бримки”: салон “Хера” град Враца (срещу Здравната Каса) и магазинче на ул. Юрий Венелин № 20 в София.

„b4b hub ми донесе вдъхновение, контакти с невероятни предприемчиви хора и удовлетворението, което винаги получавам, когато видя доверието, което хората гласуват на “Бримки”. Разбира се, това доверие върви ръка за ръка с отговорността да работим качествено и неспирно. A подкрепата под форма на счетоводни услуги е наистина решаваща за „Бримки“, защото това не е област, в която съм веща, нито област, в която можем да си позволим нарушения, най-малкото, за да сме изрядни и да не бъдем санкционирани и да можем спокойно да кандидатстваме по различни механизми и проекти“, казва Цвети-Слава.

Смята, че няма сума, която да замести професионализма и качествената работа, особено когато е свършена с желание. Кандидатстването не боли, не е трудоемко или рисковано и си заслужава. Винаги кандидатствайте, за всичко, което Ви вълнува. Ако не попитате, отговорът винаги ще бъде “Не”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *