Кристина Илиева и фондация „ДиДжиАрк“

Кристина е на 28 години от Лом, по образование и професия – археолог. Възпитаничка е на университети във Великобритания и Швеция и като поддържа живи връзки с колеги от цяла Европа. Собствените ѝ проучвания включват използването на дигитални технологии в контекста на спасителната археология и тяхното приложение при застрашени обекти, като с това се занимава от 6 години. Работи върху идеята да се развие научно-проучвателен център с подобна дейност след като се връща в България и установява, че липсва елемент и структура в научните среди, която да обединява всички дисциплини, занимаващи се с археология и културно наследство – физика, химия, биология, технологии, туризъм, мениджмънт. Планира през първата година да популяризира по всички възможни начини възможностите за приложение на технологиите в една не толкова технологична сфера. Изграждането на стабилна мрежа от партньори също е част от този план.

b4b hub ѝ носи усещането, че човек не е сам и има надежда за подкрепа – във време на толкова негативни събития и настроения подобна подкрепа дава кураж и мотивация проекти като нейния да се развиват.

С готовност би подкрепила бъдещи подобни инициативи по всеки възможен начин. Смята, че има морална отговорност не само да използва наградата, но и да даде обратно това, което може.

 

„Изборът на достатъчно добър партньор в подобно начинание би отнел ценно време, което може да се инвестира другаде. При предоставяне на услуги вместо сума, аз имам ясната представа с кого ще работя, а тяхното участие в проекта е достатъчно показателно за професионализма им”, казва Кристина.

 

Съветва тези, които се колебаят дали да кандидатстват, когато имат мечта, да я преследват, колкото и недостижима да им звучи. b4b hub е тяхната възможност да я осъществят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *