Миглена и Катерина от Какаляшка box и Багри Events&Design

Миглена Младенова е на 35 години от Враца. В момента живее в село Челопек, където ръководи ферма за отглеждане на овце. Миглена е с богат опит в управлението на културни проекти, като е работила като консултант на Община Враца, била е част от екипа на Национален фолклорен събор „Леденика” 2017 и 2018 и в продължение на 4 години е председател на НЧ „Огнище-1930“ с. Челопек.

Катерина Стефанова е от Белоградчик, но живее във Враца. От 2016 година работи в Община Враца като младежки медиатор. Работата й е свързана с активирането и мотивацията на неактивни младежи. Допълнителен организационен опит Катерина придобива като част от екипа на три поредни издания на Национален фолклорен събор “Леденика”, част е и от екипа за изготвяне на концепция, декорация, работилници и активности на Детски карнавал „Магаренце” през 2017 и 2019 година.

Хобито на двете млади жени е изработването на различни предмети и аксесоари от вълна и организирането на различни събития като фестивали, карнавали, сватби, рождени дни и други тематични партита. Заедно основават Какаляшка box и Багри Events&Design. Идеята, която стои зад Какаляшка box e да превърнат подаръците в емоция. Затова правят тематични кутии, които включват предмети и храна от мести творци и производители.

Плановете им са Какаляшка box и Багри Events&Design да се превърнат в брандове, които хората свързват от една страна с нестандартния избор на подарък, а от друга страна с организирането на тематични събития или работилници. Подкрепата на b4b hub ще позволи да разширят асортимента си и да внесат новости чрез организирането на творчески ателиета и арт работилници за изкуства и занаяти. Смятат, че основната полза от участието в инициативата е това, че ще разширят клиентите си извън познатите си. Смятат за особено ценни маркетинговите консултации, които ще получат в рамките на b4b hub.

Казват на тези, които се колебаят да потърсят подкрепа за бизнеса си „Възможностите за бизнес са като автобусите – винаги се задава още един!, затова участвайте, не знаете на автобуса какви бъдещи партньорства може да срещнете.”

В рамките на b4b hub Миглена и Катерина получават безплатна регистрация на фирма и маркетингови консултации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *