Микрофондът b4b Hub с кандидатура в конкурс “Сайт на годината”

Микрофондът b4b HUB, който е съвместна инициатива на фондация „Каузи“ и фондация „Генерация“, кандидатства със своя сайт в конкурсът „Сайт на годината“ . Категорията, в която е включена кандидатурата е „Сайт на кауза“, в същата категория са кандидатствали още тринадесет кандидата.

Каузата на инициативата “b4b HUB” /“От бизнеса за бизнеса“/, цели подпомагането на стартиращи предприемачи от момента на стартиране на бизнеса им до края на първата година. b4b Hub е платформа, в която социално отговорни компании подпомагат начинаещи предприемачи чрез стоки и услуги.

Пилотната фаза на програмата стартира в края на 2019 година и бе насочена към жени – предприемачи от Северозападна България, инициативата е подкрепена от Българския фонд за жените. Моделът на b4b HUB е иновативен и за първи път се прилага в България.

През пилотната фаза на инициативата бяха подкрепени със стоки и услуги необходими в началото на изграждане на бизнеса им 7 жени – предприемачи от Северозападна България.

Наградният фонд в пилотното издание на инициативата, изразяващ се с предоставянето на стоки и услуги, беше на стойност над 8000 лева.

Сайтът на b4b HUB, бе изработен от Враца Софтуер Общество.

Конкурсът „Сайт на годината“ дава възможност за популяризиране на стойностни проекти и каузи, които са насочени към комуникиране на конкретни идеи.

Може да видите всички участници в категорията ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *