Първа жена-предприемач с материална подкрепа от инициативата wENTpower

подпомагане на стартиращи предпримачи

Моника Василева получи 109 лв. за закупуване на професионални гримьорски материали

Мони е на 29 години от Лом. По образование икономист, но по призвание гримьор. От около година тя се занимава с това професионално като гримира в малък салон в града. Стартира бизнеса си със собствени средства като инвестира в професионално обучение и първоначално закупуване на материали. Това дава тласък не само на бизнеса, но и на желанието ѝ да е полезна на други хора. През пролетта тя се включва в благотворителни инициативи и гримира безвъзмездно абитуриентки в неравностойно положение.

Моника Василева е сред първото поколение жени-предприемачи от Лом, която участва в програмата wENTpower на фондация „Генерация“ и фондация „Каузи“, подкрепена на Българския фонд за жените. Благодарение на кампанията за набиране на средства за продължаване на инициативата дарихте на Мони средства, с които тя ще закупи най-висок клас професионални четки за грим. Това ще подобри качеството на услугата, която предлага и ще ѝ спести разходи за в бъдеще.

Мони е пример за това как можеш да превърнеш хобито си в бизнес, дори и в малкия град, и как винаги можеш да бъдеш полезен и на другите. А за още смели и предприемчиви дами от Северозападна България планираме нова възможност, с която ще получат конкретна материална подкрепа. Предстоят информационно събития, по време на които ще разкажем за следващия етап на програмата wENTpower.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *