32 жени-предприемачи от Северозападна България кандидатстваха за материална подкрепа от b4b hub

  • 7 от тях ще бъдат подкрепени за стартиране на бизнес
  • 8000 лв. е общата стойност на даренията

32 млади жени и момичета с бизнес и социални идеи подадоха своите кандидатури за материална подкрепа от b4b hub. Най-много са кандидатурите от област Монтана – 12, 9 са от Враца, а 6 от Видин. Останалите не са посочили населено място или не попадат в избираемите райони. Най-голям е делът на момичетата, които са заявили нужда от изграждане на сайт, придружен с хостинг и домейн, а най-малко – желаят да създаването на корпоративно лого за бизнеса си.

8000 лв. в стоки и услуги е общият размер на наградния фонд от пилотното издание на b4b hub,който ще бъде разпределен между 7 от кандидатките. При избора им журито взе под внимание основно дали във фонда се намира ресурс, който да задоволи предварително заявената от тях нужда. Допълнителни точки се даваше на жени от уязвими групи и на социални бизнеси.

Това е първо издание на инициативата и сме доволни от резултатите. Включиха се дами с реалистични предприемачески идеи, както и такива с вече разработени социални бизнеси. С разпределението на наградния фонд настъпва краят на този цикъл, а още от следващия ден започваме работата по осигуряване на ресурс за второто издание“, каза Сребрина Ефремова от организаторите на b4b hub.

 

Официалното награждаване на победителките ще се състои в София, на 30 януари 2020, в „Генератор“ (бул. Черни връх 47, Бизнес Център Витоша).

Повече информация за събитието можете да намерите тук, а предварителна регистрация можете да направите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *